DUS Dienstverlening B.V. behaalt PSO certificaat!

Nieuws โ€“ 12 Sep 2023 door Ernst Pouwelse

ย 

๐ƒ๐”๐’ ๐ƒ๐ข๐ž๐ง๐ฌ๐ญ๐ฏ๐ž๐ซ๐ฅ๐ž๐ง๐ข๐ง๐  ๐.๐•. ๐›๐ž๐ก๐š๐š๐ฅ๐ญ ๐๐’๐Ž ๐œ๐ž๐ซ๐ญ๐ข๐Ÿ๐ข๐œ๐š๐š๐ญ!

Vanaf 01-06-2023 heeft DUS Dienstverlening B.V. het certificaat: Prestatieladder Socialer Ondernemen Aspirant-status behaald. Bij DUS is een bijdrage leveren aan mooie (werk)projecten uiteraard van belang, maar een sociale bijdrage vinden we minstens zo belangrijk!

Dit behaalde certificaat is een kwaliteitskeurmerk met wetenschappelijke onderbouwing, uitgegeven door TNO. Het wordt uitgegeven aan ondernemingen die bovengemiddeld bezig zijn met sociaal ondernemen. Met dit sociaal ondernemen wordt er vooral gefocust op het meer betrekken van kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt.

Het PSO certificaat dient een aantal doelen:

  1. Het zorgt voor duurzame werkplekken voor kwetsbare groepen. Meer ondernemingen zetten het hoger op hun prioriteitenlijst om werkplekken te creรซren voor deze groepen.
  2. Er gaan hierdoor meer organisaties sociaal ondernemen, dit komt door ketenstimulatie (DNV). Het PSO certificaat zorgt voor een stimulans voor vele organisaties om aan sociaal ondernemen bij te dragen.
  3. Er komt meer aandacht en erkenning voor de bedrijven die bezig zijn met sociaal ondernemen. Ondernemingen zullen sneller worden herkend en erkend op het behalen van dit PSO certificaat.

In de huidige wereld wordt een PSO certificaat en de SROI (Social Return On Investment) dus steeds belangrijker. Bij aanbestedingen in de bouw is een minimale investering van 5% vaak al het minimum. Deze 5% wordt geรฏnvesteerd door het inzetten van werkplekken voor kwetsbare groepen. Aan dit minimum voldoen kan door samenwerking met een PSO gecertificeerde onderneming. DUS Dienstverlening B.V. kan uw organisatie hier nu in bijstaan. Wij kunnen bijdragen aan de juiste indeling voor de SROI van uw aanbesteding.

Dus willen jullie als organisatie meer sociale bijdrage leveren? Of ben je benieuwd wat dit voor jou als iemand met afstand tot de arbeidsmarkt kan betekenen?

Wij kunnen met beide helpen!

Neem contact op via de mail: info@dusbv.nl of bel ons op: 0182 35 07 49.

Op de hoogte blijven van ander DUS nieuws? Klik dan hier: Nieuws

ย 

Wij maken op deze websiteย gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuitenย te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbodย te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met onsย privacy statementย enย cookieverklaring.