De onderhandelingen binnen de cao Bouw & Infra!

Algemeen โ€“ 20 Nov 2023 door Ernst Pouwelse

ย 

๐——๐—ฒ ๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—ต๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ป๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐—ฏ๐—ถ๐—ป๐—ป๐—ฒ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฐ๐—ฎ๐—ผ ๐—•๐—ผ๐˜‚๐˜„ & ๐—œ๐—ป๐—ณ๐—ฟ๐—ฎ!

Vakbond FNV is druk bezig met de cao Bouw & Infra. Deze cao loopt tot en met 31 december dit jaar. Het wordt hoog tijd dat er verbeteringen doorgevoerd gaan worden. Dit vind het overgrote deel van de vakmensen en de FNV.

ย 

๐——๐—ผ๐—ฒ๐—น๐—ฒ๐—ป ๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—ต๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ป๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐—ฐ๐—ฎ๐—ผ

Het grootste doel is dat de sector aantrekkelijk genoeg moet blijven. Er zijn tegenwoordig al genoeg tekorten in de bouw & infra. Verbeteringen in de cao moeten ervoor zorgen dat de Bouw & Infra nog aantrekkelijker wordt.

Punt 1 die ervoor moet gaan zorgen dat de sector aantrekkelijk blijft, is het salaris. Volgens CNV vakmensen gaat dit salaris het liefst op twee manieren in de lift. Ten eerste door iedereen 100 euro per maand erbij te geven. Met deze standaard verhoging zullen in ieder geval de laagste lonen omhoog gaan. ย Hiernaast dient dit totale loon nog eens met 8% verhoogd te worden.

Een ander punt dat in de cao onderhandelingen meegenomen moet worden is digitalisering. Het blijkt dat door, snelle ontwikkelingen in digitalisering, hier achterstand in komt. Niet elke medewerker groeit even snel mee met deze ontwikkelingen. Om die reden zou het volgens de CNV goed zijn om een vorm te vinden waarmee medewerkers hun digitale vaardigheden kunnen verbeteren.

ย 

๐— ๐—ถ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐—ผ๐—ป๐—ฒ๐—ฒ๐—น ๐—ฑ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—บ๐—ถ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜€๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐—ฟ๐—ถ๐˜€

Ten slotte een mogelijk gevolg, wanneer de cao Bouw & Infra minder goed uitvalt. Een uitvraag van de CNV laat namelijk een interessante uitkomst zien. Hieruit bleek namelijk dat 43% van de medewerkers overweegt een andere job te nemen. Deze cao onderhandeling is dus belangrijker dan ooit. Met woning- en personeelstekorten hoopt iedereen op de juiste afloop.

ย 

๐—•๐—ผ๐˜‚๐˜„ & ๐—œ๐—ป๐—ณ๐—ฟ๐—ฎ ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐—ผ๐—ป๐—ฒ๐—ฒ๐—น

Bij DUS B.V. hebben we intern up to date kennis over de cao. We kunnen willen altijd je vragen beantwoorden als het hierover gaat.

Ben jij op zoek naar een baan of personeel in de bouw & infra? Hier staan onze: Bouwvacatures

Wil je op de hoogte blijven van ander DUS nieuws? Klik hier: Nieuws

Wij maken op deze websiteย gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuitenย te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbodย te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met onsย privacy statementย enย cookieverklaring.