Grootste personeelstekort in de bouw- en infrasector

Algemeen โ€“ 25 Sep 2023 door Ernst Pouwelse

ย 

๐†๐ซ๐จ๐จ๐ญ๐ฌ๐ญ๐ž ๐ฉ๐ž๐ซ๐ฌ๐จ๐ง๐ž๐ž๐ฅ๐ฌ๐ญ๐ž๐ค๐จ๐ซ๐ญ ๐ข๐ง ๐๐ž ๐›๐จ๐ฎ๐ฐ- ๐ž๐ง ๐ข๐ง๐Ÿ๐ซ๐š๐ฌ๐ž๐œ๐ญ๐จ๐ซ

Iedereen weet het inmiddels, er zijn flinke personeelstekorten in Nederland. Waar je ook kijkt staan er vacatures open. In het jaarverslag 2022 van het CBS kwam naar voren dat de bouw- en infrasector de grootste personeelstekorten hebben. Hier blijkt waarschijnlijk ook in 2023 weinig verandering in te komen.

De personeelstekorten in de bouw en infra, komen logischerwijs op het verkeerde moment. De Nederlandse overheid wil de woningbouwopgave die we hebben aanpakken. 900.000 extra woningen zouden er gerealiseerd moeten worden per 2030.

Of we dat gaan halen? Vele weten daar het antwoord al op. Dit komt door een aantal factoren die niet meehelpen, waaronder het grote personeelstekort in de bouw. Twee dingen vielen op in het rapport van het CBS:

  1. Er stonden per 1000 banen +- 70 vacatures open. Dit zou dus betekenen dat elk bouwbedrijf wat 100 medewerkers had er eigenlijk 7 tekort kwam.
  2. Het invullen van vacatures in de bouw en infra duurt een stuk langer dan in andere sectoren. Dit zorgt ervoor dat werkzaamheden nog meer vertraging oplopen.

Organisaties die uitzenden, detacheren, bemiddelen en/of aan werving & selectie doen, kunnen helpen met deze personeelstekorten. Dit is iets wat steeds meer door bouw- en infrapartijen wordt gedaan. Het inschakelen van partijen die helpen met flexibel personeel kan ervoor zorgen dat er wรฉl genoeg personeel is voor een project.

Met de merken DUS B.V. en DUS Bemiddeling kunnen wij jullie organisatie gelukkig helpen. Welke oplossing u ook zoekt: Uitzenden, detacheren, bemiddelen en werving & selectie wij staan voor jullie organisatie klaar.

DUSโ€ฆ..

Voor werkzoekenden:

Zoek jij een (tijdelijke) baan in de bouw of infra? Wij kunnen je helpen aan veel verschillende functies op veel verschillende locaties. Neem een kijkje op de site of mail/bel ons!

Voor ondernemingen:

Wij kunnen jullie helpen met vele vacatures in de bouw en infra. Voorbeelden van functies waar we bij kunnen helpen: Schilders, (beton) timmermannen, bouwhulpen/opruimers, werkvoorbereiders, tekenaars, grondwerkers etc.

Op de hoogte blijven van ander DUS nieuws? Klik hier: Nieuws

Wij maken op deze websiteย gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuitenย te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbodย te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met onsย privacy statementย enย cookieverklaring.