Wat te doen tijdens de decembermaand in deze huidige tijd?

Nieuws – 09 Nov 2020

De feestmaand komt er weer aan! Voor een hoop bedrijven en hun werknemers is december de leukste maand van het jaar; kerstcadeautjes, lekker eten en gezelligheid horen er allemaal bij. Maar dit jaar gaat de feestmaand er misschien wel heel anders uitzien dan normaal. Het Coronavirus leeft nog steeds onder ons en het lijkt er niet op dat we er snel van af zullen zijn, maar hoe gaat de feestmaand er dan uitzien voor bedrijven en hun werknemers?

 

Geen kerstborrel of kerstdiner

Bij veel bedrijven is het een vaste traditie, de kerstborrel of kerstdiner. Tijdens de kerstborrel of diner wordt er met het hele bedrijf gezellig wat gedronken en gegeten en komen de leukste verhalen van het jaar naar boven, dit gaat vaak gepaard met geschenken voor de werknemers. Onbewust is dit voor een hoop medewerkers toch iets waarnaar uitgekeken wordt, gezelligheid en geschenken geven een aangenaam gevoel bij de meeste mensen. Voor een werkgever is een kerstborrel of diner ook een goed moment om nog maar eens blijk van waardering te geven richting de werknemers. Dit jaar wordt een kerstborrel of diner echter moeilijk om te organiseren voor de werkgever dankzij het coronavirus, dit betekent voor de werkgever dat er meer nadruk gelegd dient te worden op een kerstgeschenk voor de werknemers.

 

Blijk van waardering

Nu de kerstborrel of diner niet kan plaatsvinden dit jaar moeten werkgevers dus meer nadruk leggen op een ander geschenk. Een geschenk geven aan je werknemers is een goede investering in je bedrijf; het zorgt voor meer motivatie onder de werknemers en het verbetert daarnaast ook de relatie die je met je werknemers hebt. Een gezellig en een gemotiveerd team is iets wat een werkgever toch het liefste heeft, het draagt namelijk bij aan een hogere productiviteit van een bedrijf.

 

Wat voor geschenk

Nu duidelijk is geworden hoe de feestmaand eruit komt te zien en waarom een geschenk belangrijk is voor de werknemers heerst er nog één vraag; wat moet ik mijn werknemers dan geven voor geschenk? Het is belangrijk dat je altijd goed kijkt met welk doel je een geschenk wilt geven. Wil je je werknemer een algemeen geschenk geven of echt een persoonlijk geschenk? Doe in ieder geval moeite om met iets origineels te komen. Wanneer je met een origineel geschenk komt laat je zien aan je werknemers dat je echt waardering voor ze hebt, je hebt er moeite in gestoken en vaak wordt dat gewaardeerd door werknemers.

 

 

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement en cookieverklaring.